Välkommen...

Välkomna hit till vår Mulleblogg.
Här skriver vi för att mullebarnens föräldrar ska kunna läsa vad vi gjort (inte alltid barnen är så talföra).
Här skriver vi för att andra mulleledare ska kunna få inspiration till sina träffar.
Här skriver vi för att andra som är intresserade ska kunna få reda på vad vi gör, kanske är någon sugen på att börja i vår eller någon annan Mullegrupp, men vill först veta vad man kan förvänta sig.

lördag 8 april 2017

Fågelorientering, stormkök och vår!!!

Vi började med att fräscha upp minnet om karttecken. Ett litet kartmemory. Vi lekte också en av våra favoritkartteckenslekar.
Alla håller sina händer bakom ryggen och får vars en lapp/bild med karttecken i handen. Nu ska man lista ut vilket karttecken man har genom att ställa frågor till sina kamrater. Kamraterna får bara svara JA eller NEJ på frågorna. När man tror att man vet vilket karttecken man har går man till ledaren och kontrollerar. Är det rätt får man ett nytt karttecken, är det fel får man fortsätta fråga.

Efter lite fika i solen var det dags för orientering på riktigt. Idag hade vi fågelorientering. På varje karta fanns bara en kontroll utsatt. På kontrollerna fanns en bild och namnet på en fågel. När strövarna hittat kontrollen fick de komma tillbaka till oss ledare och berätta vilken fågel som funnits vid kontrollen. Vi hade fågelböcker med både ljud och bild, så de kunde både titta och lyssna på fåglarna. Sen fick de ge sig ut på ny orientering.

Vi fortsatte med stormkök idag. Några värmde köttbullar, andra kokade makaroner. En riktig lyxmåltid - eller som ett av barnen sa; när man är ute smakar all mat bra!
Efter lunch blev det en stunds fri lek innan vi avslutade med tysta tåget, då vi går på ett långt tyst led genom skogen. Vi släpper av passagerarna en och en vid vars ett träd där de får sitta och lyssna på skogens ljud en stund innan vi hämtar upp dem igen. Denna lek försöker vi göra under olika årstider för att uppleva skillnaden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar