Välkommen...

Välkomna hit till vår Mulleblogg.
Här skriver vi för att mullebarnens föräldrar ska kunna läsa vad vi gjort (inte alltid barnen är så talföra).
Här skriver vi för att andra mulleledare ska kunna få inspiration till sina träffar.
Här skriver vi för att andra som är intresserade ska kunna få reda på vad vi gör, kanske är någon sugen på att börja i vår eller någon annan Mullegrupp, men vill först veta vad man kan förvänta sig.

söndag 28 oktober 2012

Höstfärger!

Naturen sprakar av färg!
Inte kan man träffas i skogen utan att titta på dessa fantastiska färger!

När vi kom fram till vår Mulleplats ställde vi frågan: Vad händer om man lägger sig på rygg och tittar upp?
Det första svaret vi fick var: "Man blir lugn"
Visst blir man det...
Och tänk vilka kloka 5-åringar vi har som redan förstått detta.
Vi la oss ner (under en stor bok) och tittade uppåt. Många grenar var kala, en del löv satt kvar. Några löv dalade sakta mot marken. Himlen där ovanför var blå. Visst var det rofyllt!
Ett av barnen kom på att man kunde göra lövänglar (precis som snöänglar), så det provade vi allihop. Vilken tur att det finns tvättmaskiner...

Vi tittade vad som hänt med våra träd sedan sist. Samlades allihop runt hasselbusken och beundrade alla hanhängen. Jättespännande!

Idag skulle vi inte vara vid vårt vanliga ställe, utan vi vandrade vidare. Gick på en liten väg som kantades av stora bokar. Oj, vad mycket löv där låg! Det låter så härligt när man går i torra löv. Vi gick och vi lyssnade, vi lyssnade och gick. Under några av de största träden hade så mycket löv samlats att alla Mullebarnen kunde gömma sig under högar av löv.

Vi vandrade vidare och kom fram till ett par stora lönnar. Marken var full av lönnlöv. De prasslade inte lika fint som boklöven, men de hade många fler färger.
Lönnlöv är stora och fina. Av dem kan man göra kransar. Det gjorde vi.
Underbart att sitta och trä lönnlövskransar tillsammans med barnen och småprata om det ena och det andra. Det blev så lugnt och mysigt.

Efter vår fikapaus ville några av barnen fortsätta med sina kransar medan några ville gå på upptäcktsfärd. Så då gjorde vi så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar