Temat var matlagning.
Vi började med att grupperna presenterade sig och berättade vad de skulle göra under dagen, sen hade varje grupp egna aktiviteter en stund. I slutet av träffen gick vi runt till de andra grupperna och tittade vad de gjorde, hade vi tur fick vi smaka...
Vår strövargrupp ägnade dagen åt att elda och tälja. Vi började med att tända eld med tändstål. Just att tända är barnen duktiga på. Det svåra är att mata elden lagom mycket så att det fortsätter brinna och blir en riktig eld av det.
Men tillsammans klarade vi det!
Under tiden det brann fint passade barnen på att tälja grillpinnar. De tände flera pinnar var så att barnen från de andra grupperna skulle kunna få låna.
Vi grillade korv över vår eld och fick god användning av våra grillpinnar.
Och till efterrätt grillade vi pinnbröd. Barnen från de andra grupperna fick också grilla pinnbröd hos oss.
När pinnarna brunnit så mycket att de knäcktes ramlade de heta stenarna ner i gropen. Lite grus över, sen var det bara att stoppa ner maten (i foliepaket) och täcka över. En fantastiskt ugn!
En annan frilufsargrupp ska fjällvandra i sommar. För att de ska orka bära maten för en hel vecka har de börjat öva på att torka mat. De hade med sig lite olika sorters torkad (grönsaker) mat som de visade. De hade också färska grönsaker som vi fick jämföra med - och väga.
Vi fick smaka Mullegodis som Mullegruppen gjort på stormkök.
En annan strövargrupp lagade strövarpytt på Muurikka, också det över öppen eld.
Det var en spännande dag i skogen där vi fick se matlagning på olika sätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar