Välkommen...

Välkomna hit till vår Mulleblogg.
Här skriver vi för att mullebarnens föräldrar ska kunna läsa vad vi gjort (inte alltid barnen är så talföra).
Här skriver vi för att andra mulleledare ska kunna få inspiration till sina träffar.
Här skriver vi för att andra som är intresserade ska kunna få reda på vad vi gör, kanske är någon sugen på att börja i vår eller någon annan Mullegrupp, men vill först veta vad man kan förvänta sig.

söndag 21 september 2014

Paddla kanot & knopa

Tolv uppspelta barn samlades vid sjön idag. Vi skulle, för första gången, paddla!
Flytvästar på!
En liten teorigenomgång med spring och skutt mellan ett par stationer. Vi tittade på livbojen som hänger på badplatsen, pratade om varför den hänger där samt när och hur den ska användas.
Vi tittade på flytvästar, jämförde vuxenväst med barnväst, tittade på olika delar (krage, visselpipa, färg...)
Vi tittade givetvis också på paddlar och kanoter. Hur använder man paddlarna? Vilket är fram och bak på en kanot? Hur många strövarbarn får plats i en kanot? Det visade sig att alla våra 12 strövare fick plats i en kanot. Samtidigt! (tur att den låg på land)

Sen var det dags att ge sig ut i vattnet. Några barn har paddlat förut, för andra var det första gången. På vår badplats finns en brygga som ligger i ett U. Tryggt inhägnade av bryggan paddlade vi runt. Sex barn och en vuxen i varje kanot. Vi provade att paddla bara på ena sidan, vi provade att backa, och att paddla fort. Wow, vad vi kan!

Efter en kort fikapaus fick tre barn i taget paddla tillsammans med en av oss ledare. De paddlade en lite längre runda, utanför bryggorna. De som var kvar på land blev presenterade för knoprep. Vi berättade den "jätteläskiga" sagan om prinsessan och draken och vips hade vi en pålstek! Kul!
Barnen fick prova att att knyta. En del kunde lite redan, andra lärde sig. När vi knopat klart för dagen kunde alla göra en överhandsknop.

När alla paddlat den långa rundan fick de såklart bada. Bada med flytväst är roligt, och nyttigt att ha provat. Bakom bryggorna ser man det sista gänget paddlare.
Men hur känns det att välta med kanoten?
Kan man vara i en kanot fast där är vatten i den?
Hur ser det ut när den kanot sjunker?
Många frågor. Enda sättet att få reda på detta är att prova.

1 kommentar:

  1. Glada barn efter en spännande förmiddag! Vilket fantastiskt engagemang ni har!
    /Kristina

    SvaraRadera