Sidor

Recept

Här samlar vi de recept vi använder.

Krabbelurer

1,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl mjölk

Vispa ihop alla ingredienser.
Grädda (i klickar) på stormkök eller stekjärn i lite matfett.
Räcker till ca 15-20 krabbelurer.


Magbröd

Mjölblandning till ca 16 magbröd:
13 dl vetemjöl
10 dl grahamsmjöl
torrjäst (motsvarande 100g färsk jäst)
1 dl socker
1 tsk salt
Brödkryddor
Till ett magbröd:
Ta 1,5 dl av mjölblandningen och häll i en liten plastpåse. Häll på 0,5 dl 40-gradigt vatten. Knyt ihop påsen och knåda blandningen till en deg genom plasten. Lägg påsen innanför tröjan på magen och vila på rygg i en halvtimma. Då jäser degen. Öppna påsen, tryck ut degen till en liten kaka och grädda över glödande kol på ett galler eller i en torr stekpanna på båda sidor tills färgen är gyllenbrun.

Bröden blev väldigt grova. Kanske större del vetemjöl för att fler barn ska uppskatta det mer?




Mullegodis


50 g smör, smältes i en panna

2 dl havregryn

0,5 - 1 dl socker
Blanda i socker och havregryn och fortsätt steka tills sockret smält och blandningen blivit ljusbrun.



Pinnbröd 10st

4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl vatten

Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt vatten och blanda till en deg.
Dela degen i 10 bitar.
Rulla bitarna till smala rullar som snurras runt en pinne.
Grilla pinnbröden över glöder tills de jäst upp och fått fin färg.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar